Byggstäd – Vi hjälper dig med städning efter renovering

Beroende på vilken typ av bygge som utförs, och hur ofta det städats under renoveringen så behövs därför olika typer av byggstädning. En byggstädning behövs efter renovering, vid nybyggnation, ombyggnation, och vid byggarbetsplatser. Vi utför byggstäd åt såväl privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar som byggföretag. Våra byggstädare utför byggstäd anpassat efter de förhållanden som finns på plats. Vanligt är att kombinera grov och fin byggstädning.

Grov byggstädning för besiktning av byggarbete

Detta är byggbranschens definition av en byggstädning och utförs när en byggnation är färdig. Denna typen av städning syftar till att göra fastigheten redo för inspektion från besiktningsmannen. Vid denna grova byggstädning avlägsnas rester från byggarbetet såsom rester av gipsskivor, tejp och skyddsplast samt att golven sopas rena från grövre smuts. Syftet är därav inte att göra det inflyttningsklart, utan att göra det redo för att kunna inspekteras.

Etableringsstädning för underhåll och manskapsbodar

Denna typen av städning erbjuds till byggarbetsplatsen. Vi sköter underhållningen av er byggarbetsplats, så att ni har en trivsam arbetsmiljö och kan fokusera på bygget. Här sker en underhållande städning av byggbodar, gemensamma utrymmen såsom fikarum, omklädningsrum samt toaletter. Vi erbjuder även löpande tjänster för byggstädning för kontinuerlig borttagning av grövre smuts, rengöring av damm samt bortforsling av föremål, rester av byggmaterial, emballage med mera.

Fin byggstädning för städning efter renovering

Syftet med en fin byggstädning är att göra en nybyggnation, eller hem redo för inflytt efter en renovering. Denna typen av byggstädning är en finare städning som kräver mycket kunskap och arbete. Här går arbetet ut på att få bort allt byggdamm. I denna grundliga städningen rengörs alla ytor från byggdamm. Därför inkluderas såväl väggar, golv, lister, karmar, sniderier som fönster.